ESQUEIXADA DE BACALLÀ

S’ha acabat l’estiu i s’han acabat els plats freds, amanides, gelats… 😦 Amb lo fredolica que sóc, a l’hivern necessito menjar calent. Així que aquí va la darrera esqueixada que faig aquest any.

Ingredients:

– bacallà esqueixat.
– tomàquets.
– ceba.
– olives verdes.
– olives negres.
– pebrot vermell escalivat.
– oli.
– vinagre (opcional)

Preparació:

Dessalar el bacallà esqueixat la nit anterior (hi ha gent que un cop dessalat el deixa marinar en vinagre unes hores, jo no ho he provat mai així).
Escórrer bé el bacallà i posar-lo en una plata. Tallar la ceba a tires fines, el tomàquet a daus, el pebrot vermell escalivat (si t’agrada cru, doncs cru, però a mi com no m’agrada així, l’escalivo primer) i posar-ho a sobre del bacallà. Afegir les olives verdes i negres i un bon raig d’oli verge. Barregar tot bé i deixar refredar una estona.

Jo, com sempre improvisant, no tenia pebrot vermell però sí unes olives verdes farcides de pebrot vermell. I no vaig recordar que les olives negres les havia guardat per l’esqueixada i havia fet olivada la nit anterior, així que vaig posar olivada 🙂
O sigui, que vaig fer una esqueixada estil Mònica.

Anuncios

7 comentarios

Archivado bajo comida

7 Respuestas a “ESQUEIXADA DE BACALLÀ

  1. Este plato me viene excelente. En esta parte del mundo acabamos de recibir a la primavera y con ella los primeros calores de la temporada. 🙂

  2. Jorge

    No está nada mal el plato 🙂
    Y tengo que decir que yo también soy un friolero, que prefiero el verano con su sol, su calor, sus terracitas, su playa,… Tendríamos que poder emigrar como las cigüeñas hacia el hemisferio sur en estos meses.

  3. Xef, quina bona pinta te!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s